se rezolva cu ajutorul regulilor de calcul prescurtat , asa ca rezolvam prima paranteza intai
=( 3x) la puterea a 2 - 2 ori 3x ori 1 + 1 la puterea a 2
= 9x la puterea a 2 - 6x + 1 si asa ramane prima paranteza
acum a doua
= x la puterea a 2 + 2 ori x ori 3 + 3 la puterea a 2
= x la puterea a 2 + 6x + 9 asa ramane si paranteza a doua , si rezulta
= 9x la puterea a 2 - 6x + 1 - x la puterea a 2 + 6x + 9 (6x se reduc ) si ramane = 9x la puterea 2 - 1 - x la puterea 2 - 9 si atat , sper sa intelegi